Catering na Wielkanoc w domu i w firmie należy do tego rodzaju usług, które gwarantują ogromną wręcz oszczędność czasu. Nie musisz zajmować się przygotowaniem potraw świątecznych, ani napojów, ponieważ wszystko to robią za Ciebie specjaliści. Nie jest to jednak jedyna zaleta oferty wielkanocnej. W poniższym artykule dokładnie wyjaśniamy, na czym ona polega i dlaczego warto z niej skorzystać.
Na czym polega catering na Wielkanoc w firmie i w domu?
Bez względu na to, czy zamówienie składa klient indywidualny, czy firma, catering wielkanocny w głównej mierze związany jest najpierw z opracowaniem menu, a następnie z przygotowaniem potraw i ich dostawą. Co istotne, nie muszą być to wcale dania tradycyjne! Nic nie stoi na przeszkodzie ku temu, aby porzucić klasykę na rzecz nowoczesności i pokusić się o jedzenie rzadko spotykane na wielkanocnych stołach.
Oczywiście duże znaczenie mają tutaj możliwości firmy cateringowej. Jeżeli zależy Ci na konkretnych rozwiązaniach, najlepiej będzie analizować ofertę rynkową właśnie pod tym kątem. Na szczęście obecnie nie brakuje podmiotów, które są w stanie podjąć się każdego zadania. I nie chodzi wyłącznie o catering na Wielkanoc w Warszawie, czy też w innym dużym mieście.
Kiedy catering wielkanocny to dobry pomysł?
Spora różnorodność oferowanych usług powoduje, że klienci mogą liczyć na pełną swobodę podczas podejmowania decyzji. Najczęściej jednak mowa jest o takich działaniach jak:
- catering wielkanocny dla firm – zarówno małych, jak i dużych. Jeżeli chcesz przygotować spotkanie firmowe (tak zwane „jajeczko”), profesjonalny catering pozwoli Ci zwiększyć jego rangę. Jednocześnie zyskasz pewność, że wszystko zostanie dopięte na ostatni guzik, a Twoi pracownicy, partnerzy handlowi, czy też kontrahenci będą zadowoleni,
- catering wielkanocny dla klientów indywidualnych – przyjęcie może być organizowane w domu, lokalu lub w innym miejscu. Nie ma to większego znaczenia, ponieważ dobra firma cateringowa powinna być w stanie zrealizować zamówienie w dowolnym miejscu,
- catering wielkanocny dla instytucji – na przykład urzędów bądź fundacji. Oferta przeważnie prezentuje się dokładnie tak samo, jak w przypadku firm i klientów indywidualnych.
Catering na Wielkanoc warto zamówić odpowiednio wcześniej, tak aby mieć czas na omówienie wszystkich szczegółów i wprowadzenie ewentualnych poprawek. Jest to istotne zwłaszcza wtedy, gdy na przyjęciu ma pojawić się kilkanaście lub kilkadziesiąt osób. Pamiętaj o tym, że wiele firm cateringowych proponuje realizację życzeń dodatkowych, które możesz omówić na etapie uzgadniania szczegółów.
Ile kosztuje catering na Wielkanoc dla firm i klientów indywidualnych?
Choć opis omawianych usług prezentuje się bardzo zachęcająco, pozostaje jeszcze kwestia ich ceny. Trudno podać jedną, konkretną kwotę, ponieważ jest ona uzależniona od co najmniej kilku czynników. Spośród nich należy wymienić:
- liczbę zaproszonych gości,
- kształt menu,
- specyfikę zamówionych dań,
- adres dostawy,
- usługi dodatkowe (na przykład obsługa kelnerska).
Wycena cateringu wielkanocnego odbywa się na podstawie rozmowy na linii klient – firma cateringowa. Jeszcze przed podpisaniem umowy otrzymasz szczegółową rozpiskę, na której widoczne będą poszczególne pozycje, związane z dostawą, posiłkami, napojami itd. Stwarza Ci to doskonałą okazję do tego, aby wszystko zaplanować i przygotować się na konkretny wydatek.
Nie ma co ukrywać – catering na Wielkanoc w restauracji, w domu, czy w firmie to świetny pomysł, gdy nie masz możliwości lub ochoty zajmować się gotowaniem na własną rękę. A już tym bardziej wówczas, gdy zapowiada się przyjęcie na wiele osób.
Chcesz zaoszczędzić czas i nerwy, a jednocześnie zależy Ci na udanym spotkaniu wielkanocnym? Profesjonalny catering to wręcz gwarancja spokoju, dlatego na wybór odpowiedniego podmiotu dobrze jest poświęcić sporo czasu.